четвер, 16 лютого 2012 р.

Значки Карпатського національного природного парку та Карпатського заповідника

Карпатський національний природний парк — перший і один з найбільших в Україні національних природних парків. Він був створений постановою Ради Міністрів УРСР від 3 червня 1980 р. № 376. Ще у 1921 році у межах його нинішньої території на площі 447 га було створено резерват для охорони Чорногірських пралісів. Частина нинішньої території парку з 1968 по 1980 рік була у складі Карпатського державного заповідника, від якого при створенні парку були відокремлені Говерлянське і Високогірне лісництва.

Значок науково-практичної конференції, присвяченої 20-річниці Карпатського державного заповідника, Рахів, 1988, зображена емблема Карпатського заповідника
Значок семінару по заповідній справі, Рахів, 1990, зображена емблема Карпатського заповідника
 в
Значок семінару по заповідній справі, Рахів, 1992, зображена емблема Карпатського заповідника та едельвейс (шовкова косиця)

в





В 1968 році уряд України для збереження унікальних гірських ландшафтів прийняв Постанову про організацію Карпатського заповідника на площі 12,6 тис. га. За сорокарічну історію існування його територія неодноразово збільшувалася. На сьогодні майже 2,5 відсотки території регіону знаходиться під охороною заповідника, що з 1992 року входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. У складі Карпатського біосферного заповідника, загальна площа якого складає 53630 гектарів, налічується шість відокремлених масивів, а також ботанічні заказники державного значення «Чорна Гора» і «Юлівська Гора».

Немає коментарів:

Дописати коментар