четвер, 16 лютого 2017 р.

Значки мукачівської футбольної команди "Карпати"



Значки мукачівської футбольної команди "Карпати", яка у 1968 році виступала у чемпіонаті СРСР з футболу серед команд майстрів класу "Б".
Напис рос.: - "Карпаты" Мукачево 1968". Знизу  - емблема заводу "Мукачівприлад"

Головний тренер — Іван Осуський. Команда успішно виступала в західній зоні класу "Б" на першість колишнього Союзу. Кращим результатом за 3 сезони у другій лізі стало 3 місце у західній зоні.

Стаття 

Мукачівському ФК "Карпати — 40 років

Минуло 40 років з дня створення мукачівської футбольної команди "Карпати", яка в 1968 році виступала у першості СРСР з футболу серед команд майстрів класу „Б". І вже наступного 1969 року здобула право участі в фіналі чемпіонату. В Івано-Франківську 6 кращих команд виборювали путівку до класу .А".

На той час кольори "Карпат", що згодом були перейменовані в .Приладист", захищали воротар Тирканич, захисники Фіцай, Горват, Качур, Решко, півзахисники Вернер, Черков, нападаючі Розгоні, Русак, Шебештин, Рубчак. Далі славні традиції команди продовжили молоді футболісти — Ігначинець, Тимчак, Русак, Волошин, Барді, Третьяков, Рубчак, Зарева, Домокош, Поневач, Медвідь, Біловарі. Першими тренерами команди були Федір Ванзел та Микола Телінгер.
Сумно, що сьогодні серед нас вже немає прекрасних футболістів, які своєю грою завоювали серця багатьох шанувальників. Це - Тібі Токар, Йосиф Сільваші, Янош Кіш, Степан Гудас, Степан Шебештин, Полі Біловарі, Дюсі Фіцай, Василь Медвідь, Йосиф Керекеш, Василь Скунс, Федір Ванзел, Еміл Йовбак, Іван Осуський...
Велику допомогу в організації команди та розвитку футболу надавали тодішній керівник міста Омелян Ваш, директор заводу „Мукачівприлад" Берталон Молнар і його заступник Андрій Кошик.
На ювілейних торжествах, що проходили на рідному стадіоні команди .Приладист", ветерани команди і вболівальники згадували минуле, говорили про сьогодення мукачівського футболу. Відбулася двостороння гра між дитячими футбольними командами.
Євген Овсянніков, начальник відділу молові і спорту
Мукачівського міськвиконкому
09 червня 2008р.

Немає коментарів:

Дописати коментар