пʼятницю, 10 листопада 2023 р.

Значок чемпіонату України серед юніорів з вело- та пішохідного туризму, 2015 рік

Значок чемпіонату України серед юніорів з велосипедного туризму та пішохідного туризму. Змагання відбулися 6 - 11 липня 2015 року у селі Оріховиця на Закарпатті.

З публікації Лесі Осійської дізнаємося, що на змаганнях з велотуризму Закарпаття у складі збірної представляли також і іршавці - гуртківці районної станції юних туристів Олександра Осійська з Іршавської ЗОШ та Федір Пітра, Василь Панющик і Петро Зовдун - учні Білківської ЗОШ №1.

Юні Іршавські велотуристи відзначилися на дистанціях з  особисто-командним заліком. Федір Пітра посів ІІІ місце на дистанції «Фігурне водіння велосипеда», Петро Зовдун зайняв ІІІ місце на дистанції «Велотріал», Олександра Осійська посіла І місце на дистанції «Велотріал», що в загальному підсумку дозволило стати їй бронзовим призером 4-го Чемпіонату України серед юніорів з велосипедного туризму серед дівчат.

Слід зазначити, що працівники Іршавської районної станції юних туристів були запрошені до головної суддівської колегії даного заходу. Заступник директора Іршавської райСЮТур Олександр Осійський виконував обов’язки заступника головного судді на дистанції «Велоралі»; методист райСЮТур Андрій Рябець працював начальником дистанції «Велотріал», а керівник гуртків Василь Васильцюн працював начальником дистанції «Фігурне водіння велосипеда». Робота всієї головної суддівської колегії була оцінена департаментом професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України на відмінно та оголошено всім подяки.


Про перебіг змагань дізнаємося з повідомлення на сайті Міністерства освіти і науки України:

Протягом 6 - 11 липня 2015 року біля села Оріховиця Ужгородського району Закарпатської області відбулися 44-й Чемпіонат України серед юніорів з пішохідного туризму і 4-й Чемпіонат України серед юніорів з велосипедного туризму.

Заходи проводились Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Закарпатським центром туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді за сприяння Міністерства освіти і науки України.

«Україна – єдина країна», це гасло вкотре підтвердили 348 юних туристів, які приїхали на Закарпаття з 23 регіонів України і Києва, аби взяти участь у Чемпіонатах. До суддівства було залучено понад 60 суддів вищих суддівських категорій з усієї України.

Розпочався захід хвилиною мовчання вшануванням пам’яті воїнів, які загинули на сході України в бойових діях під час виконання антитерористичної операції. Відтак, за традицією відбулося підняття Державного Прапора України та спільне виконання Гімну.

Учасників змагань вітали головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Бут Світлана, директор департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Мотильчак Михайло, начальник управління  молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації Ман Денис, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Савченко Наталія і директор Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Чепа Володимир.

У Чемпіонаті з пішохідного туризму змагались 24 команди від областей України (крім Одеської і Луганської), м. Києва та Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. на дистанціях «Крос-похід», «Смуга перешкод» (командні змагання), «Смуга перешкод» (командні змагання зв'язок).

Водночас 10 команд змагались у Чемпіонаті України серед юніорів з велосипедного туризму на дистанціях «Велоралі» і «Комплексній дистанції», яка складалася з окремих дистанцій - «Фігурне водіння велосипеда», «Велотріал» і «Велокрос». У Чемпіонаті України серед юніорів з велосипедного туризму взяли участь команди Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької і Чернігівської областей.

До участі у Чемпіонатах допускалися учасники віком 1998-2000 років народження, які мали спортивну кваліфікацію не нижче другого розряду зі спортивного туризму.

Чемпіонати проводились на дистанціях четвертого класу відповідно до чинних Правил змагань зі спортивного туризму (пішохідний і велосипедний туризм).

Призові місця розподілились наступним чином:

На дистанції «Крос-похід»:

І місце   – команда Івано-Франківської області;

ІІ місце  – команда м. Києва;

ІІІ місце – команда Харківської області.

На дистанції «Смуга перешкод (командні змагання):

І місце   – команда Чернігівської області;

ІІ місце  – команда Херсонської області;

ІІІ місце – команда Вінницької області. 

На дистанції «Смуга перешкод» (командні змагання зв'язок):

І місце   – команда Херсонської області;

ІІ місце  – команда Чернігівської області;

ІІІ місце – команда Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Переможцями Чемпіонату в загальнокомандному заліку стали:

І місце   – команда Херсонської області;

ІІ місце  – команда м. Києва;

ІІІ місце – команда Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

4-ий Чемпіонат України серед юніорів з велосипедного туризму

На дистанції «Велоралі»:

І місце – команда Вінницької області;

ІІ місце – команда Хмельницької області;

ІІІ місце – команда Сумської області.

На комплексній дистанції:

І місце   – команда Вінницької області;

ІІ місце  – команда Рівненської області;

ІІІ місце – команда Волинської області.

Переможцями Чемпіонату в загальнокомандному заліку стали:

І місце   – команда Вінницької області;

ІІ місце  – команда Хмельницької області;

ІІІ місце – команда Волинської області.

За результатами проведених Чемпіонатів нормативи спортивних розрядів виконали і підтвердили:

- «Кандидат в майстри спорту України»  -  38 спортсменів,

-  І спортивного розряду - 40 спортсменів.

Команди-переможці, окремі учасники та тренери цих команд  нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України та Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, кубками, медалями.

Немає коментарів:

Дописати коментар